fbpx
Akcija!

Kozji sir u salamuri 300 gr

600 KM 420 KM

Narudžbe možete izvršiti svakim danom, a isporuka se vrši utorkom i subotom za područje grada Tuzle, Živinica i općine Lukavac. Isporuke za Srebrenik i Brčko su četvtkom (isporuke se realizuju svaki drugi četvrtak). Proizvode pakujemo u papirne vrećice i dostavljamo na Vašu adresu.
Šifra: 90090004 Kategorija: Oznake: , Šifra: 6492

Opis

*Težina sira može varirati.

Poštujući principe organske proizvodnje na farmi se svakodnevno proizvodi više vrsta najukusnijih kozjih sireva. Proizvodnja se vrši na takav način da obrađeno mlijeko zadrži sva korisna svojstva, koji su prisutni i u konačnom proizvodu – siru.

Kozji sir je namirnica koju odlikuje visoka nutritivna vrijednost i ljekovitost. Proteini, vitamini i zdrava masnoća koji se nalaze u kozjem siru  razlog su zašto da kozji sir koristimo kao lijek.

Zbog visokog sadržaja proteina preporučuje se u trudnoći, sportistima i osobama koje su često izložene većim fizičkim naporima.

Proizvodi se od punomasnog kozjeg mlijeka uz dodatak sirila i soli, a specifičan je po tome što se proces sazrijevanja odvija u slanoj vodi – salamuri. Ima visok sadržaj kalcija. Ova vrsta sira ne posjeduje koru. Može se kombinovati uz svježe salate od povrća.

Sir se može natopiti u vodu, kako bi dio soli otpustio, te imao blaži okus.

Sir  mogu konzumirati ljudi u svakoj životnoj dobi.

Pakovanje od 300 grama.