fbpx

Kozji sir u salamuri 300 gr

750 KM

Narudžbe možete izvršiti svakim danom, a isporuka se vrši utorkom i subotom za područje grada Tuzle, Živinica i općine Lukavac. Isporuke za Srebrenik i Brčko su četvtkom (isporuke se realizuju svaki drugi četvrtak). Proizvode pakujemo u papirne vrećice i dostavljamo na Vašu adresu.
Šifra: 90090004 Kategorija: Oznake: , Šifra: 6492

Opis

*Težina sira može varirati.

 Proizvodnja sireva se vrši na takav način da obrađeno mlijeko zadrži sva korisna svojstva, koji su prisutni i u konačnom proizvodu – siru.

Svi sirevi sa farme su sirevi od čistog kozjeg mlijeka uz dodatak soli, sirila i  eventualno začina. Sirevi su prirodni, te ne sadržavaju bilo kakve aditive ili dodatke hrani, baš kao što se oduvijek tradicionalno  proizvodilo u našim domaćinstvima.

Kozji sir je namirnica koju odlikuje visoka nutritivna vrijednost i ljekovitost. Proteini, vitamini i zdrava masnoća koji se nalaze u kozjem siru  razlog su zašto da kozji sir koristimo kao lijek.

Zbog visokog sadržaja proteina preporučuje se u trudnoći, sportistima i osobama koje su često izložene većim fizičkim naporima.

Proizvodi se od punomasnog kozjeg mlijeka uz dodatak sirila i soli, a specifičan je po tome što se proces sazrijevanja odvija u slanoj vodi  i kozjoj sirutci. Ima visok sadržaj kalcija. Ova vrsta sira ne posjeduje koru. Može se kombinovati uz svježe salate od povrća.

Sir se može natopiti u vodu, kako bi dio soli otpustio, te imao blaži okus.

Sir  mogu konzumirati ljudi u svakoj životnoj dobi.

Pakovanje od 300 grama.