fbpx

Proizvodnja proizvoda u skladu sa principima organske proizvodnje!

Istorijat farme

Naša priča

Farma Milo selo prostire se na površini od 25 hektara netaknute prirode u podnožju planine Ozren, oko 5 km sjeverno od Mosorovca i Modračkog jezera, a pored netaknute prirode ono što našu farmu čini još posebnijom su dvije riječice Bukovica i Lukavčić te nekoliko prirodnih bunara. Okruženje je idealno za proizvodnju proizvoda poštujući režime organske proizvodnje, koji nas podsjećaju na zaboravljene tradicijske vrijednosti,a sve to uz očuvanje i poštivanje prirode i okoliša.

Na našoj farmi možete pronaći proizvode od kozjeg mlijeka, domaće povrće i voće, kao i prerađevine napravljene od istih.

Kompletna proizvodnja je zaokružena u integrativni model tako da je logično povezana vlastita proizvodnja hranjiva /ratarsko-povrtlarske kulture/ za koze u organskom režimu, a dobiveni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi imaju dodatnu vrijednost jer su u organskom režimu

Nus proizvodi animalne proizvodnje: stajnjak, osoka i sirutka imaju punu primjenu u pripremi tla i kasnijoj ishrani višegodišnjih kultura voća i povrća. Prirodno okruženje, planinski čist zrak i prostrane šumske i livadske predjele iskoristili smo za proizvodnju najkvalitetnijeg livadskog meda.

Netaknuta priroda, te šadrvani smješteni pored samog potočića idealni su kako za odmor, tako i razne rekreativne aktivnosti u prirodi, kako za djecu, tako i za odrasle.

Za sada su posjetiocima na raspolaganju šadrvani, sportskih tereni sa raznim sadržajima, bicikla, a u skorijem periodu planirano je obogaćivanje sadržaja izletišta Milo selo magic land dječijim igralištem, adrenalinskim parkom, golf terenima, restoranom, kao i smještajem u samom srcu prirode.

Osnovni cilj farme je pružanje i omogućavanje građanima zdravih životnih navika, od mogućnosti konzumiranja potpuno zdravih prirodnih raznih vrsta proizvoda koje farma nudi, pa do mogućnosti uživanja i opuštanja u čarima prirode, svježeg planinskog zraka, te samim tim vraćanjem našim tradicijama prirodnog i zdravog života.