fbpx

Kozji sir sa čilijem 250 gr

750 KM

Narudžbe možete izvršiti svakim danom, a isporuka se vrši utorkom i subotom za područje grada Tuzle, Živinica i općine Lukavac. Isporuke za Srebrenik i Brčko su četvtkom (isporuke se realizuju svaki drugi četvrtak). Proizvode pakujemo u papirne vrećice i dostavljamo na Vašu adresu.
Šifra: 90051019 Kategorija: Šifra: 6576

Opis

*Težina sira može varirati.

 Proizvodnja sireva se vrši na takav način da obrađeno mlijeko zadrži sva korisna svojstva, koji su prisutni i u konačnom proizvodu – siru.

Svi sirevi sa farme su sirevi od čistog kozjeg mlijeka. Sirevi su prirodni, te ne sadržavaju bilo kakve aditive ili dodatke hrani, baš kao što se oduvijek tradicionalno  proizvodilo u našim domaćinstvima.

Kozji sir je namirnica koju odlikuje visoka nutritivna vrijednost i ljekovitost. Proteini, vitamini i zdrava masnoća koji se nalaze u kozjem siru  razlog su zašto da kozji sir koristimo kao lijek.

Zbog visokog sadržaja proteina preporučuje se u trudnoći, sportistima i osobama koje su često izložene većim fizičkim naporima, a zbog specifičnog ukusa preporučuje se i gurmanima  i ljubiteljima sireva.

Za ljubitelje pikantijih ukusa, proizveli smo i kozji sir sa dodatkom čilija koji se proizvodi od punomasnog kozjeg mlijeka, sirila, soli, te čilija koji predstavlja vrhunsku delikatesu. Sam sir sam po sebi  je neutralan (kriška kozji sir), a mljevene ljute papričice , koje su proizvedene i pripremljene na našoj farmi mu daje dodatnu aromu.

Osim zdravstvenih svojstava kako sira, tako i ljutih papričica (antiupalnog djelovanja, sprječavanja boli, očuvanju kardiovaskularnog sistema  poboljšavanja probave, uticaja na imunitet), kombinacija predstavlja vrhunsku delikatesu koja će oduševiti sve ljubitelje pikantnijih sireva.

 

Pakovanje od 250 grama.