fbpx

Džem od šipka 300 ml/400 gr

6.60 KM

Narudžbe možete izvršiti svakim danom. Isporuka se vrši utorkom za područje gradova: Tuzla, Živinice i Lukavac. Subotom dostavljamo u Tuzlu i LukavacIsporuke za Srebrenik  su četvtkom (realizuju se svaki drugi četvrtak). Proizvode pakujemo u papirne vrećice i dostavljamo na Vašu adresu. Dostava na kućnu adresu za narudžbe u iznosu preko 25 KM je besplatna.  

Šifra: 90100014 Kategorija: Šifra: 6585

Opis

Voće, kao i povrće zauzima bitno mjesto u ishrani. Bitno pri odabiru je da isto proizvedeno potpuno prirodnih putem bez dodatka raznih pesticida, te da je pri uzgoju korišteno prirodno đubrivo, što znači i dosta manji doprinos u odnosu na konvencionalnu proizvodnju.

Za proizvodnju svih vrsta pekmeza i džemova na farmi se koristi isključivo voće iz naših voćnjaka, te bilje brano na obroncima Ozrena. Nakon branja vrši se prerada tradicionalnim metodama, bez dodatka bilo kakvih aditiva i dodataka, kao i konzervansa. Naš cilj je ponuditi Vam  potpuno prirodni domaći proizvod, proizveden na tradicionalan način.

Šipak posjeduje velike količine  vitamina C koje se ne uništavaju procesom kuhanja, već se koncentruju,  što ga čini izvrsnim za pripremu džemova koji su idealni za zimske mjesece kada naš imunitiet opada, a tmurni dani utječu na raspoloženje ili pridodaju umoru.

Šipak nam je svima poznat iz djetinjstva kao odličan saveznik kod prehlade i gripe.  Ljekovita svojstva šipak može zahvaliti bogatom sastavu vitamina  C, D, P, K, B1, B2, B3. U mesnatim plodovima se nalaze i velike količine minerala natrija, željeza, mangana i selena s nešto manjim vrijednostima magnezija,  kalija, fosfora, sumpora i silicija.

Šipak je u samom vrhu darova prirode kada je u pitanju količina vitamina C, ima ga za 50 % više nego u narandžama. 

Šipak se pokazao kao fenomenalan lek za sve one koji pate od artritisa, bolova u kostima, reume. Doktori ga preporučuju posebno ljudima koji su zašli u 40-te godine, jer mnogi već u tom periodu mogu da obole od osteoartritisa. Zanimljivo je istaći da su istraživanja pokazala da upotrebom šipka poboljšavate pokretljivost zglobova za 80%.

Neka od ljekovitih svojstava šipka su:

  • Podiže imunitet
  • Sprječava malaksalost
  • Ćisti krv
  • Pomaže kod bolesti bubrega
  • Potiče probavu
  • Štiti od bakterija i virusa
  • Pomaže kod proljetnog umora
  • Utječe na regulaciju hormona
  • Djeluje na reumatizam