fbpx

Čaj od lipe 10g

1.20 KM

Okruženje farme, njena netaknuta priroda, potoci koji je okružuju, idealno su za kako za uzgoj tako i za slobodan rast raznih vrsta voća i ljekovitog bilja.

Bilje se skuplja tokom cijele godine, te suši potpuno prirodno. 

Cvjetovi lipe djeluju diuretički i olakšavaju san, a jestivi listovi koristili su se protiv čireva. Također, sluzi koje lipa sadrži ublažuju nadraženost sluznice kod upale grla

Čaj od lipe najčešće se prepisuje kod manjih problema sa spavanjem i nervoznih stanja, a smirujući učinak cvjetova lipe pokazuju i novija istraživanja. Cvjetovi lipe imaju i diuretički učinak, pa se preporučuju za liječenje jako visokoga krvnog tlaka u arterijama, protiv masnih nakupina u krvnim žilama (jer šire krvne žile) te za smirivanje bolova kod migrena. U vanjskoj upotrebi cvjetovi lipe mogu liječiti ispucanu kožu, ugrize kukaca i nadraženost kože.

Kliničkim eksperimentima potvrđeni su uspjesi u liječenju gripoznih bolesti kod djece, ali i u sprečavanju prehlade i gripe.

Lipa se uspješno upotrebljava za bolesti kod kojih se pojavljuje povišena temperatura, za ublažavanje kašlja, poticanje znojenja i povećavanje otpornosti prema infekcijama. 

Način pripreme: Prelijte dvije-tri kašikice narezanih cvjetova lipe šalicom kipuće vode i ostavite 5-10 min. 

Šifra: 90160039 Kategorija: Šifra: 10084