fbpx

Proizvodnja proizvoda u skladu sa principima organske proizvodnje!

Korpa: 1 art. - 1.60 KM 1

Dobro nam došli!

Farma Milo Selo

Upoznajte farmu

Na planini Ozren
krije se prirodno bogatstvo!

Farma Milo selo prostire se na površini od 25 hektara netaknute prirode u podnožju planine Ozren, oko 5 km sjeverno od Mosorovca i Modračkog jezera, a pored netaknute prirode ono što našu farmu čini još posebnijom su dvije riječice Bukovica i Lukavčić te nekoliko prirodnih bunara.

Okruženje je idealno za proizvodnju proizvoda poštujući režime organske proizvodnje, koji nas podsjećaju na zaboravljene tradicijske vrijednosti,a sve to uz očuvanje i poštivanje prirode i okoliša.

Farma
Naši proizvodi su potpuno prirodni.

Po organskim princima.

Bez dodataka i aditiva!

Proizvodi
od kozjeg mlijeka

mlijecni_proizvodi
Domaća proizvodnja

Naši proizvodi

Dostava pred Vaša kućna vrata

Napravite svoju
korpu zdravih
namirnica!

Svoju idealnu kombinaciju zdravih namirnica, možete kreirati na jednostavan način.  Izvršite narudžbu putem web trgovine, a farmeri sa Milog sela će Vam istu dostaviti na kućnu adresu.

Narudžbe možete izvršiti svakim danom, a isporuka se vrši utorkom i subotom za područja gradova Tuzle, Živinica i općine Lukavac. Isporuke za Srebrenik i Brčko su scaki drugi četvrtak. Proizvode pakujemo u papirne vrećice i dostavljamo na Vašu adresu.

Priroda je zdravlje

Posjetili ste našu farmu?

Više informacija
Sve počinje 2016. godine

Istorijat farme

Počeo je težak posao čišćenja i pripremanje davno zaboravljenih poljoprivrednih površina na obroncima planine Ozren koje prethodnih 20 godina nisu obrađivane. Zatim smo pokrenuli radove na izgradnji moderne staje koja je ubrzo dočekala i svoje prve stanovnike.

Ubrzo su se na farmu doselilo 150 koza pasmine alpina,  instalirati i prvi plastenici u koje su vrijedni farmeri zasadili prve količine domaćeg povrća,  ne koristeći bilo kakve pesticide i dodatke osim prirodnog đubriva dobivenog upravo na farmi.

Naši prvi proizvodu se bili spremni za Vas.

Ove godine smo imali zadatak da se predstavimo tržištu i pokažemo šta mi to radimo. Predstavimo naše ideje i naravno podsjetimo na značaj tradicionalne ishrane koja je našim pretcima još od davnina koristila kao najbitniji elementat za očuvanje zdravlja.

Već naredne godine smo na farmi doselili i nove stanovnike – pčelice koje su svoj dom pronašle u (tada samo) 60 košnica (sada je taj broj već 175), zasadili voćnjake domaćim autohtonim vrstama voća, a u cilju pružanja što toplije dobrodošlice dragim posjetiocima iste godine su na izletištu postavljeni i prvi šadrvani.

Zahvaljujući radu i trudu farmera, a i svih koji su prepoznali naš rad i trud u 2018. godini smo instalirali dodatna 4 plastenika.

Pored najmlađih posjetioca organizovali smo posjete i za veliki broj porodica, firmi, organizacija, koji su izabrali baš nas za proslavu bitnih događaja, ili jednostavnu organizaciju druženja.

Da bi posjete prirodi bile što ljepše i izazovnije nabavljena su i najmodernija bicikla za sve uzraste.

Naši proizvodi su našli svoj put do Vas i kao čestitka za razne praznike  putem poklon paketa sačinjenih od isključivo domaćih proizvoda sa farme, te pakovanih u prirodnu ambalažu.

Početak 2020. godine smo iskoristili za širenje naše porodice, te sada na farmi imamo 200 koza, a i broj domova naših pčelica je porastao.

Također tu su i naši najnoviji stanovnici porodica magaraca koja nestrpljivo očekuje sve goste, kao i patke, guske, kokoške koje su postale neizostavan dio naše porodice.

Naše plastenike, kao i oranice pored njih smo zasijali raznim kulturama povrća i voća, začinskog bilja. I dalje svakodnevno marljivo radimo kako bi obogatili sadržaje, obradovali Vas novim proizvodima, uslugama i učinili boravak što ugodnijim i zanimljivijim.

Nadamo se da ćete i dalje biti sa nama i pratiti ostatak naše priče!

U 2021. naše imanje se proširilo za par hektara oranica. Ove obradive površine koristiti će se za nove proizvodnje ali i za izgradnju staze za šetnju.

Šetnja u srcu prirode – naši posjetitelji će uživati.

Godinu je označio i veći broj novih kooperanata, te novi proizvodi u ponudi. Pored toga, naša farma je bogatija za desetine najmlađih članova – jarića i kozica.

Kupili, koristili i ocijenili

Mišljenje naših kupaca

Sve super, proizvodi su kvalitetni i prirodni … Bravo!

Adisa Baraković

Adisa Baraković

Sve je extra a posebno sirevi!

Exclusive

Exclusive

Frizersko kozmetički salon

Sve pohvale. Proizvodi vrhunskog kvaliteta, a i samo izletište je super zamišljeno i već sada je lijepo uređeno. Preporuka svima 🙂

Jasmina Muminović

Jasmina Muminović

Pratite ono što pišemo

Najnovije vijesti sa farme

Želite da poboljšate svoj tim? Razmišljate li o teambuilding-u u prirodi?

Jeste li umorni od sjedenja u kancelariji? Želite da svoj tim izvučete u prirodu? Ne tražite dalje! Pobjegnite od gradske vreve i otkrijte ljepotu prirode uz naš team-building program. Jedinstveno…

Umak od kozjeg sira sa piletinom – ukusno i zdravo!

Evo jednostavnog recepta za umak od kozjeg sira, ukusno i zdravo.  Sastojci: 150 g kozjeg sira (prijedlog meki sir kriška 100 g i 50g tvrdog kozjeg sira ili polutvrdog po…

Sretni praznici!

Pozdrav iz srca prirode, Dragi naši kupci i prijatelji, hvala Vam za povjerenje koje ste nam poklonili u ovoj godini. Nadamo se da će nam nova donijeti radost i zdravlje. …

Budite u toku s pogodnostima i akcijama!

Prijavite se na newsletter

Online kontak forma

Slobodno nam pišite

  Kontak podaci
  Vračevići bb, Milino Selo,  75300 Lukavac
  Bosna i Hercegovina

  +387 61 175 258

  Radno vrijeme
  Svakim danom od: 07:30 – 16:00 h (maloprodaja)
  fother1
  fother2
  Tu smo zbog vas
  Imate pitanje?
  Slobodno nas
  kontaktirajte!