fbpx

Farma Milo Selo osvojila nagradu za najbolji kozji sir Balkana

Kozje mlijeko i kozji sir inače spadaju u najzdravije namirnice. To su znali i naši stari, kojima su ovi proizvodi bili i hrana i lijek. Oni su znali da je kozji sir nezamjenjiv u jačanju imuniteta i odbrani raznih upalnih procesa u organizmu. Osim toga, dokazano je da ima antikancerogeno dejstvo, zahvaljujući linolnoj kiselini.

Proizvodnja sireva na Farmi Milo Selo se vrši na takav način da obrađeno mlijeko zadrži sva korisna svojstva, koja su prisutni i u konačnom proizvodu – siru. Svi sirevi sa farme su sirevi od čistog kozjeg mlijeka. Sirevi su prirodni, te ne sadržavaju bilo kakve aditive ili dodatke hrani, baš kao što se oduvijek tradicionalno  proizvodilo u našim domaćinstvima.

Proteklih pet godina Farma Milo Selo je jako puno radila na razradi receptura i pravljenju kvalitetnih proizvoda. A sada je to prepoznato i na regionalnom takmičenju Balkan Cheese Festivalu te su Milo Selo sirevi potvrdili svoj kvalitet.

Premium sirevi sa Milog Sela kao što su tvrdi kozji sir, kozji sir u hrastovoj kori, kozji sir sa biberom i dimljeni kozji sir, zahvaljujući izvrsnom ukusu i kvaliteti su višestruko nagrađivani a kupci uživaju u njihovom ukusu.

Kozji sir sa Farme Milo Selo ocjenjen je vrhunskim te je osvojio drugu nagradu ukupno u sirevima. S obzirom da je prvu nagradu osvojio kravlji sir, možemo sa sigurnošću reći da je najbolji kozji sir na Balkanu na Farmi Milo Selo.

Milo Selo je prvi put učesnik ovakvog događaja i nagrada koju smo osvojili je veliki uspjeh i pokazatelj našeg truda i ulaganja u kvalitet proizvoda.

Ovakva nagrada u isto vrijeme kada je Farmu Milo Selo zadesila i velika nesreća, vjetar je u leđa za nastavak rada.