Najmekanija i najprozračnija štrudla sa džemom od šipka

Postoji li neko da ne voli domaću mekanu štrudlu? Još kada se brzo priprema i punjena je našim domaćim džemom od šipka, uživanje je neizostavan rezultat.

Potrebni sastojci:
• 450 g brašna
• 7 g kvasca
• 50 g šećera
• 200ml mlijeka
• 50 ml ulja
• 50 g kiselog vrhnja
• vanilin šećer
• 1 žumanjak

Priprema:
• Pomiješati šećer, 100 g brašna, kvasac i mlako mlijeko i ostaviti 10–15 min.
• Dodati ulje, kiselo vrhnje, žumanjak i vanilin šećer.
• Pomiješati i dodati ostatak brašna.
• Ostaviti pola sata pa premijesiti i ostaviti još pola sata. Podijeliti na dva dijela, razvući, filovati Milo Selo džemom od šipka i urolati.
• Peći na 180 °C 45 minuta.

Prijatno!