fbpx

Tvrdi kozji sir u hrastovoj kori 250 gr

1120 KM

Narudžbe možete izvršiti svakim danom, a isporuka se vrši utorkom i subotom za područje grada Tuzle, Živinica i općine Lukavac. Isporuke za Srebrenik i Brčko su četvtkom (isporuke se realizuju svaki drugi četvrtak). Proizvode pakujemo u papirne vrećice i dostavljamo na Vašu adresu.
Šifra: 90051025 Kategorija: Oznake: , Šifra: 6495

Opis

*Težina sira može varirati.

Poštujući principe organske proizvodnje na farmi se svakodnevno proizvodi više vrsta najukusnijih kozjih sireva. Proizvodnja se vrši na takav način da obrađeno mlijeko zadrži sva korisna svojstva, koji su prisutni i u konačnom proizvodu – siru.

Kozji sir je namirnica koju odlikuje visoka nutritivna vrijednost i ljekovitost. Proteini, vitamini i zdrava masnoća koji se nalaze u kozjem siru  razlog su zašto da kozji sir koristimo kao lijek.

Zbog visokog sadržaja proteina preporučuje se u trudnoći, sportistima i osobama koje su često izložene većim fizičkim naporima.

Pored običnog tvrdog kozjeg sira i tvrdog kozjeg sira sa biberom iz porodice tvrdih kozjih sireva dolazi nam i tvrdi kozji sir u hrastovoj kori. Sir proizveden od punomasnog kozjeg mlijeka sirila i soli zri u hrastovoj kori minimalno 8 sedmica prije dolaska na trpezu.

Kao i kozji sir sa biberom jedinstven je proizvod na našem tržištu, a hrastova kora zbog svog hemijskog sastava djeluje protuupalno na ljudski organizam.

Svaka dobra sirna plata sadrži i tvrde sireve koji će, narezani na kockice ili listiće zasjati svojim bogatim okusom i jedinstvenom teksturom.

Pakovanje od 250 grama.