fbpx

Sok od jabuke 1 l

6.00 KM

Narudžbe možete izvršiti svakim danom. Isporuka se vrši utorkom za područje gradova: Tuzla, Živinice i Lukavac. Subotom dostavljamo u Tuzlu i LukavacIsporuke za Srebrenik  su četvtkom (realizuju se svaki drugi četvrtak). Proizvode pakujemo u papirne vrećice i dostavljamo na Vašu adresu. Dostava na kućnu adresu za narudžbe u iznosu preko 25 KM je besplatna.  

Šifra: 90102004 Kategorija: Šifra: 9072

Opis

Svi znamo da prirodni sok od jabuke predstavlja “Zdravlje u čaši”. Naučno je dokazano da naše ljudsko tijelo apsorbira više hranjivih sastojaka iz soka, nego iz čvrstih prehrambenih namirnica, jer kada pijemo prirodne sokove svi hranjivi sastojci odlaze direktno u krv i tada naše tijelo dobiva mnogobrojne dobrobiti.

Prirodni sok od jabuke posjpješuje prijenos impulsa u nervnim ćelijama, puni mozak sa kiseonikom te poboljšava rad srca. U slučaju da imate probavne smetnje, obavezno pijte sok od jabuke, jer vlakna iz jabuke pomažu pri regulaciji probave, posjpješuju rad metabolizma i sprječavaju taloženje masnoća u jetri.

Budući da u sebi sadrži mnogo kalija, ovaj sok pospješuje eliminiranje tekućine iz organizma. Jabuka sadrži 90% vode, pa zbog toga pomaže u gašenju žeđi, jačanju energija i ubrzava proces mršanja.

Jabuke sadrže i serotonin – hormon sreće, stoga će sok od jabuke pozitivno utjecati na vaše raspoloženje. Između ostaloga jabuka sadrži pektin i celulozu, koje utiču na stabiliziranje crijevne flore, potiče probavu te pomaže kod poteškoća sa probavom, posebno dijareje te opstipacije, odnosno zatvora. Važna je za njegu zubi, a također je jako dobro sredstvo za osvježenje daha. Ona je kraljica ne samo zimskog voća već i svih godišnjih doba, jabuka je ukusna i ljekovita namirnica.

Ako ne volite jesti jabuke, onda je za vas odličan izbor prirodni sok od jabuke. Sok od jabuke na 100 grama ima samo 46 kcal, a  zadržava ključne hranjive tvari jabuke, uključujući vitamin C i razne vitamine B skupine, te minerale kao što su magnezij, kalcij, mangan i bakar. Izuzetno veliki udio vlakana također se zadržava u soku, kao i fitohemikalije, flavonoli i procijanidini.

Prirodni sok od jabuke koncentrira se na jednu šalicu koja predstavlja čak 10% vaših dnevnih potreba za ugljikohidratima,  zahvaljujući prirodnim šećerima koji se nalaze u nutritivnom sastavu.

 

Zašto je prirodni sok od jabuke dobar za zdravlje?

  • sadrži mnoge vitamine i ima detoksikacijsko svojstvo
  • dobar je za zdravlje srca
  • utiče na jačanje pluća i djelotovorno pomaže pri astmatičnim oboljenjima
  • dobar je za jačanje imuniteta
  • pozitivno djeluje na snižavanje holestorola
  • ima antioksidacijsko djelovanje
  • zbog prisustva flavonoida može pomoći pri liječenju od raka pluća
  • čisti jetru
  • izoštrava vid zbog vitamina A