fbpx

Sirutka od kozijeg mlijeka 5 l

1000 KM

Narudžbe možete izvršiti svakim danom, a isporuka se vrši utorkom i subotom za područje grada Tuzle, Živinica i općine Lukavac. Isporuke za Srebrenik  su četvtkom (isporuke se realizuju svaki drugi četvrtak). Proizvode pakujemo u papirne vrećice i dostavljamo na Vašu adresu. Dostava na kućnu adresu za narudžbe u iznosu preko 25 KM je besplatna.  

Šifra: 90050011 Kategorija: Šifra: 9084

Opis

Proizvodi se od svježeg kozjeg mlijeka, odnosno nastaje kao nusproizvod proizvodnje kozjeg sira.

Kozja sirutka sadrži oko 1% proteina, 94% vode, a ostalo su mikronutrijenti, kalij, kalcij, željezo, magnezij, cink, bakar, te vitamini, enzimi i aminokiseline.

Kada u organizmu ima previše toksina unešenih nepravilnom ishranom , hemoterapijom i drugim lijekovima, naš imunitet je oslabljen, a jetra preopterećena, te se predlaže upotreba kozje sirutke  kao obnavljača imuniteta, čistača jetre, a redovna upotreba pomaže i pri liječenju svih bolesti jetre, želučanih  tegoba, kao i visokog pritiska, te bolesti štitnjače.

Protein iz kozje sirutke podstiče funkcije imunološkog sistema, pomaže pri regeneraciji želudca i jetre, te pomažu kod obnavljanja mišićnog tkiva te pospješuju mišićni rast, zbog čega je idealan izbor i za sportiste.

Također se može se koristiti za liječenje niza bolesti kao što su  , kardiovaskularnih bolesti, visok pritisak, stres i iscrpljenost kao i hronični umor, a idealna je i kao pomagač u borbi sa viškom kilograma.

*Nema ograničenja u količini koja se smije piti, za razliku od konzumacije kravlje sirutke.

Preporučuje se redovna upotreba.