fbpx
Akcija!

Paprika zelena

400 KM 200 KM

Narudžbe možete izvršiti svakim danom, a isporuka se vrši utorkom i subotom za područje grada Tuzle, Živinica i općine Lukavac. Isporuke za Srebrenik i Brčko su četvtkom (isporuke se realizuju svaki drugi četvrtak). Proizvode pakujemo u papirne vrećice i dostavljamo na Vašu adresu.
Šifra: 90600205 Kategorije: , Šifra: 9145

Opis

Prirodno okruženje farme, bogatstvo dugo neobrađivanim i netretiranim oranicama, čistom izvorskom vodom idealni su preduslovi za proizvodnju najzdravijeg domaćeg eko povrća koje plasiramo kao svježe povrće, kao i ukusne prirodne prerađevine.

Dio proizvodnje se vrši u plastenicima ukupne površine 2500 kvadratnih metara, a pored plastenika vrši se i sadnja, te uzgajanje povrća na otvorenom.

Milo Selo povrće je domaće povrće koje je proizvedeno po principima organske proizvodnje, dakle u samoj proizvodnji i brizi o povrću ne smiju se koristiti nikakvi toksični pesticidi ili đubrivo, antibiotici, GMO sastojci, konzervansi, talog. Sva zaštita koja se koristi za očuvanje povrća je potpuno prirodna tradicionalna, baš kao ona koju su koristili naši pretci u proizvodnji domaćeg povrća koje im je bilo osnovni izvor zdravlja i vitamina.

Povrće se svakodnevno bere i svježe priprema za Vas.

Zelena roga paprika je bogata, vitaminima, mineralima. a korisna za naš organizam. Jer ga čisti od toksina, jača imunitet, otvara apetit.

Kalcij i fosfor daju snagu kostima i zubima, a druga supstanca je neophodna i za normalno funkcionisanje nervnog sistema. Kalijum i magnezijum podržavaju rad srca, poboljšavaju rad cirkulacionog sistema, stabilizuju nivoe krvnog pritiska, sprečavaju stvaranje krvnih ugrušaka u krvnim sudovima.

Korisna je za dijabetes, jer može smanjiti nivo glukoze u krvi. Ali u ovom slučaju, treba ga koristiti samo u svežoj hrani. Takođe poboljšava crevnu peristaltiku, pomaže u borbi protiv nadutosti i disbioze.

Zelena paprika ima još jednu značajnu prednost – sadrži fitosterole: supstance koje su u stanju ukloniti “štetni” holesterol iz organizma. Fitosteroli su veoma slični holesterolu, ali za razliku od ovih, oni su proizvod biljnog porekla. Smatra se da fitosteroli pomažu u zaštiti organizma od pojave raka u crevima i prostati.

Vitamin C se ne može neovisno proizvoditi u tijelu. Stoga je potrebno uključiti proizvode obogaćene dnevnom prehranom.

Sastav slatkih sorti zelene paprike pomoći će kod sljedećih zdravstvenih problema:

  • nesanica;
  • hronični umor;
  • depresija.