fbpx

Mladi kozji sir 250 gr

450 KM

Narudžbe možete izvršiti svakim danom, a isporuka se vrši utorkom i subotom za područje grada Tuzle, Živinica i općine Lukavac. Isporuke za Srebrenik i Brčko su četvtkom (isporuke se realizuju svaki drugi četvrtak). Proizvode pakujemo u papirne vrećice i dostavljamo na Vašu adresu.
Šifra: 90090005 Kategorija: Oznaka: Šifra: 6528

Opis

*Težina sira može varirati.

 Proizvodnja sireva se vrši na takav način da obrađeno mlijeko zadrži sva korisna svojstva, koji su prisutni i u konačnom proizvodu – siru.

Svi sirevi sa farme su sirevi od čistog kozjeg mlijeka. Sirevi su prirodni, te ne sadržavaju bilo kakve aditive ili dodatke hrani, baš kao što se oduvijek tradicionalno  proizvodilo u našim domaćinstvima.

Mladi kozji sir izuzetno bogat proteinima, magnezijumom i fosforom pomaže u snižavanju šećera i lošeg holesterola, također se preporučuje njegovo uvrštavanje u ishranu pri dijetama zbog male količne ugljenih hidrata, dok će vrijedni hranjivi sastojci iz kozjeg sira omogućiti da se ne osjećete iscrpljeno. Ima malo kalorija i masti.

Mladi kozji sir sadrži visok nivo kalijuma  koji pomaže u zaštiti organizma od kardiovaskularnih  bolesti, a preporučuje se i u ishrani osoba koje imaju problema sa osteoporozom i upalnim procesima.

Poboljšava rad bubrega, a preporučuje se i u prevenciji i terapiji kod oboljenja jetre (masna jetra, ciroza).

Ublažava glad i smanjuje apetit, pa je zato odličan za užinu i međuobroke.

Pakovanje od 250 grama.