fbpx

Slatki krompir batat 1 kg

600 KM

Nema na zalihi

Šifra: 90600810 Kategorija: Šifra: 10017

Opis

Prirodno okruženje farme, bogatstvo dugo neobrađivanim i netretiranim oranicama, čistom izvorskom vodom idealni su preduslovi za proizvodnju najzdravijeg domaćeg eko povrća koje plasiramo kao svježe povrće, kao i ukusne prirodne prerađevine.

Dio proizvodnje se vrši u plastenicima ukupne površine 2500 kvadratnih metara, a pored plastenika vrši se i sadnja, te uzgajanje povrća na otvorenom.

Milo Selo povrće je domaće povrće koje je proizvedeno po principima organske proizvodnje, dakle u samoj proizvodnji i brizi o povrću ne smiju se koristiti nikakvi toksični pesticidi ili đubrivo, antibiotici, GMO sastojci, konzervansi, talog. Sva zaštita koja se koristi za očuvanje povrća je potpuno prirodna tradicionalna, baš kao ona koju su koristili naši pretci u proizvodnji domaćeg povrća koje im je bilo osnovni izvor zdravlja i vitamina.

Povrće se svakodnevno bere i svježe priprema za Vas.

Batat je bogat antioksidantima koji imaju zaštitno djelovanje za organizam u borbi protiv slobodnih radikala,, odgovornih za oštećenja stanica i oksidativni stres koje se smatra uzročnicima niza bolesti, među kojima su i neki karcinomi.

Antioksidansi koje nalazimo u batatu pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, a oni su povezani s razvojem nekih vrsta karcinoma. Antocijanini, skupina antioksidansa koje nalazimo u ljubičastom batatu, laboratorijski potvrđeno usporava rast određenih vrsta karcinoma, uključujući karcinome mjehura, debelog crijeva, želuca i dojke.

Konzumacija ljubičastog batata može doprinijeti moždanim funkcijama.

Batat je bogat beta karotenom koji se u organizmu konvertira u vitamin A, a upravo je on ključan u zdravlju imunog sistema.  Osim toga, ovaj vitamin je ključan za održavanje zdrave sluznice, osobito sluznice crijeva.

Upravo su crijeva mjesto u tijelu koje je izloženo mnogim potencijalnim patogenima, pa je zdravlje crijeva svakako nešto o čemu treba voditi brigu. Manjak vitamina A potvrđeno povećava upalne procese u crijevima i smanjuje sposobnost imunološkog sustava da kvalitetno odgovori na prijetnje.