fbpx

Kozji sir sa srijemošom 250 gr

680 KM

Narudžbe možete izvršiti svakim danom, a isporuka se vrši utorkom i subotom za područje grada Tuzle, Živinica i općine Lukavac. Isporuke za Srebrenik i Brčko su četvtkom (isporuke se realizuju svaki drugi četvrtak). Proizvode pakujemo u papirne vrećice i dostavljamo na Vašu adresu.
Šifra: 90051024 Kategorija: Oznaka: Šifra: 6529

Opis

*Težina sira može varirati.

 Proizvodnja sireva se vrši na takav način da obrađeno mlijeko zadrži sva korisna svojstva, koji su prisutni i u konačnom proizvodu – siru.

Svi sirevi sa farme su sirevi od čistog kozjeg mlijeka. Sirevi su prirodni, te ne sadržavaju bilo kakve aditive ili dodatke hrani, baš kao što se oduvijek tradicionalno  proizvodilo u našim domaćinstvima.

Kozji sir je namirnica koju odlikuje visoka nutritivna vrijednost i ljekovitost. Proteini, vitamini i zdrava masnoća koji se nalaze u kozjem siru  razlog su zašto da kozji sir koristimo kao lijek.

Zbog visokog sadržaja proteina preporučuje se u trudnoći, sportistima i osobama koje su često izložene većim fizičkim naporima, a zbog specifičnog ukusa preporučuje se i gurmanima  i ljubiteljima sireva.

Za ljubitelje začinskog bilja proizveli smo kozji sir sa srijemošom koji se proizvodi od punomasnog kozjeg mlijeka, sirila, soli, te sušenog srijemoša.  Sam sir sam po sebi  je neutralan (kriška kozji sir), a srijemoš mu daje dodatnu aromu začinskog bilja.

Srijemoš je poznat kao bogat izvor vitamina C, bjelančevina i karotina, te pored odlične arome, ima pozitivne efekte i na zdravlje.

 Naime, nijedna biljka ne čisti tako dobro sistem za varenje i krv kao srijemoš, zbog čega ga treba jesti što češće. Njega od davnina smatraju izuzetno ljekovitim, a njegovu vrijednost mnogi naučnici ističu tako što  naglašavaju da bi ljudi bili potpuno zdravi kada bi ga redovno jeli. Sušeni listovi puni vitamina predstavljaju savršenu kombinaciju sa sirom.

Svim ljubiteljima začinskog bilja, prijatno!

Pakovanje od 250 grama.