fbpx

Kozji sir sa maslinom 250 gr

750 KM

Narudžbe možete izvršiti svakim danom, a isporuka se vrši utorkom i subotom za područje grada Tuzle, Živinica i općine Lukavac. Isporuke za Srebrenik i Brčko su četvtkom (isporuke se realizuju svaki drugi četvrtak). Proizvode pakujemo u papirne vrećice i dostavljamo na Vašu adresu.
Šifra: 90051020 Kategorija: Šifra: 6575

Opis

*Težina sira može varirati.

 Proizvodnja sireva se vrši na takav način da obrađeno mlijeko zadrži sva korisna svojstva, koji su prisutni i u konačnom proizvodu – siru.

Svi sirevi sa farme su sirevi od čistog kozjeg mlijeka. Sirevi su prirodni, te ne sadržavaju bilo kakve aditive ili dodatke hrani, baš kao što se oduvijek tradicionalno  proizvodilo u našim domaćinstvima.

Kozji sir je namirnica koju odlikuje visoka nutritivna vrijednost i ljekovitost. Proteini, vitamini i zdrava masnoća koji se nalaze u kozjem siru  razlog su zašto da kozji sir koristimo kao lijek.

Zbog visokog sadržaja proteina preporučuje se u trudnoći, sportistima i osobama koje su često izložene većim fizičkim naporima, a zbog specifičnog ukusa preporučuje se i gurmanima  i ljubiteljima sireva.

Za ljubitelje specifičnih ukusa, proizveli smo i kozji sir sa dodatkom komada ploda masline,  koji se proizvodi od punomasnog kozjeg mlijeka, sirila, soli, te maslina, te predstavlja vrhunsku delikatesu. Sam sir sam po sebi  je neutralan (kriška kozji sir), a komadi masline  mu daju dodatnu aromu.

Pored zdravstvenih prednosti kozjeg sira uživati ćete i u pozitivnim uticaju koje na naše zdravlje imaju masline  (prevencija raka, mršavljenje, manje alergije, zdravlje kože i kose).

Prijatno!