fbpx

Kozji sir ribanac

200 KM

Narudžbe možete izvršiti svakim danom, a isporuka se vrši utorkom i subotom za područje grada Tuzle, Živinica i općine Lukavac. Isporuke za Srebrenik i Brčko su četvtkom (isporuke se realizuju svaki drugi četvrtak). Proizvode pakujemo u papirne vrećice i dostavljamo na Vašu adresu.
Šifra: 90051013 Kategorija: Oznake: , Šifra: 6496

Opis

Poštujući principe organske proizvodnje na farmi se svakodnevno proizvodi više vrsta najukusnijih kozjih sireva. Proizvodnja se vrši na takav način da obrađeno mlijeko zadrži sva korisna svojstva, koji su prisutni i u konačnom proizvodu – siru.

Kozji sir je namirnica koju odlikuje visoka nutritivna vrijednost i ljekovitost. Proteini, vitamini i zdrava masnoća koji se nalaze u kozjem siru  razlog su zašto da kozji sir koristimo kao lijek.

Zbog visokog sadržaja proteina preporučuje se u trudnoći, sportistima i osobama koje su često izložene većim fizičkim naporima.

Kozji sir ribanac je naribani obični tvrdi kozji sir, proizveden od punomasnog kozjeg mlijeka, uz dodatak sirila i soli u toku proizvodnje. Period zrenja  Milo selo tvrdih sireva je minimalno 6 mjeseci, nakon čega tvrdi kozji sir dobija svoj dobro poznati zlatnožućkasti izgled i čvrstu strukturu.

Idealan je kao dodatak raznim jelima, te predstavlja odličnu završnu notu svakog jela. 

Kozji sir ribanac od 50 grama.