fbpx

Kozje mlijeko 0,5 l

220 KM

Narudžbe možete izvršiti svakim danom, a isporuka se vrši utorkom i subotom za područje grada Tuzle, Živinica i općine Lukavac. Isporuke za Srebrenik i Brčko su četvtkom (isporuke se realizuju svaki drugi četvrtak). Proizvode pakujemo u papirne vrećice i dostavljamo na Vašu adresu.
Šifra: 90050002 Kategorija: Oznake: , Šifra: 6491

Opis

Po organskim principima proizvedeno kozje mlijeko, bez aditiva i dodataka, samo pasterizovano.

Rok trajanja mlijeka je 3 dana.

Prema naučnim istraživanjima najbitnije je kozama obezbijediti optimalne uslove za život kako bi bile sretne i davale kvalitetnije mlijeko.

Kozje mlijeko, koje je mnogo sličnije majčinom mlijeku nego kravljem, spada u najzdravije namirnice na svijetu sa brojnim ljekovitim svojstvima. Godinama se osim u ishrani, ovo mlijeko koristi kao lijek za bolesti poput bronhitisa, suzbijanje alergija, jačanje imuniteta, liječenje i jačanje pluća.

Kod djece koja su hranjena kozjim mlijekom zabilježen je brži rast, veća tjelesna masa i bolja mineralizacija kostiju u odnosu na djecu hranjenu kravljim mlijekom, te se preporučuje upoznavanje djece sa kozjim mlijekom već u ranoj dobi kao dohrana, te kasnije nuđenjem kao osnovnog mlijeka