fbpx

Kiseli pekmez od jabuka 700 ml/ 900 gr

20.00 KM

Narudžbe možete izvršiti svakim danom. Isporuka se vrši utorkom za područje gradova: Tuzla, Živinice i Lukavac. Subotom dostavljamo u Tuzlu i LukavacIsporuke za Srebrenik  su četvtkom (realizuju se svaki drugi četvrtak). Proizvode pakujemo u papirne vrećice i dostavljamo na Vašu adresu. Dostava na kućnu adresu za narudžbe u iznosu preko 25 KM je besplatna.  

Šifra: 90100007 Kategorija: Oznake: , Šifra: 6566

Opis

Okruženje farme, njena netaknuta priroda, potoci koji je okružuju, idealno su za kako za uzgoj tako i za slobodan rast raznih vrsta voća i ljekovitog bilja.

Domaće sorte, kao i divlje jabuke smo iskoristili za proizvodnju dobro poznatih potpuno prirodnih jabukovih pekmeza i sirćeta.

Slatki i kiseli jabukov pekmez proizvodi se po tradicionalnoj recepturi od zdravih, čistih, hemijski nezagađenih i netretiranih slatkih jabuka, bez dodataka bilo kakvog šećera i aditiva.

Osim što predstavlja odličnu varijantu zdravog deserta, jabukov pekmez ima odlična ljekovita svojstva, može se konzumirati sam ili u kombinaciji sa drugim ljekovitim svojstvima. Dobar je za imuni sistem, kao i protiv kašlja.

Pekmez od jabuka kao lijek prirodno je sredstvo za poboljšanje probave, pročišćavanje krvi i povećanje željeza kod ljudi koji pate od anemije. Jabukov pekmez jača imunitet, te pomaže regulaciji šećera u krvi i radu štitne žlijezde. Doktori ga zovu prirodnom infuzijom.