fbpx

Dimljeni kozji sir 250 gr

630 KM

Narudžbe možete izvršiti svakim danom, a isporuka se vrši utorkom i subotom za područje grada Tuzle, Živinica i općine Lukavac. Isporuke za Srebrenik i Brčko su četvtkom (isporuke se realizuju svaki drugi četvrtak). Proizvode pakujemo u papirne vrećice i dostavljamo na Vašu adresu.
Šifra: 90090003 Kategorija: Šifra: 6519

Opis

*Gramaža može blago varirati.

Poštujući principe organske proizvodnje na farmi se svakodnevno proizvodi više vrsta najukusnijih kozjih sireva. Proizvodnja se vrši na takav način da obrađeno mlijeko zadrži sva korisna svojstva, koji su prisutni i u konačnom proizvodu – siru.

Kozji sir je namirnica koju odlikuje visoka nutritivna vrijednost i ljekovitost. Proteini, vitamini i zdrava masnoća koji se nalaze u kozjem siru  razlog su zašto da kozji sir koristimo kao lijek.

Zbog visokog sadržaja proteina preporučuje se u trudnoći, sportistima i osobama koje su često izložene većim fizičkim naporima

Dimljeni kozji sir se proizvodi od punomasnog kozjeg mlijeka uz dodatak sirila i soli, a zatim postepeno prirodnim putem dimi u posebno za to opremljenoj sušari na drva.

Posebno se preporučuje ljubiteljima dimljene hrane iz razloga što ukus dima dominira, jer je sir sam po sebi neutralan.

Pakovanje od 250 grama.