fbpx

Dimljeni kozji sir 250 gr

630 KM

Narudžbe možete izvršiti svakim danom, a isporuka se vrši utorkom i subotom za područje grada Tuzle, Živinica i općine Lukavac. Isporuke za Srebrenik i Brčko su četvtkom (isporuke se realizuju svaki drugi četvrtak). Proizvode pakujemo u papirne vrećice i dostavljamo na Vašu adresu.
Šifra: 90090003 Kategorija: Šifra: 6519

Opis

*Težina sira može varirati.

 Proizvodnja sireva se vrši na takav način da obrađeno mlijeko zadrži sva korisna svojstva, koji su prisutni i u konačnom proizvodu – siru.

Svi sirevi sa farme su sirevi od čistog kozjeg mlijeka. Sirevi su prirodni, te ne sadržavaju bilo kakve aditive ili dodatke hrani, baš kao što se oduvijek tradicionalno  proizvodilo u našim domaćinstvima.

Kozji sir je namirnica koju odlikuje visoka nutritivna vrijednost i ljekovitost. Proteini, vitamini i zdrava masnoća koji se nalaze u kozjem siru  razlog su zašto da kozji sir koristimo kao lijek.

Zbog visokog sadržaja proteina preporučuje se u trudnoći, sportistima i osobama koje su često izložene većim fizičkim naporima, a zbog specifičnog ukusa preporučuje se i gurmanima  i ljubiteljima sireva.

Dimljeni kozji sir se proizvodi od punomasnog kozjeg mlijeka uz dodatak sirila i soli, a zatim postepeno prirodnim putem dimi u posebno za to opremljenoj sušari na drva. Dimljenje se vrši tradicionalno na drvima, što osim uticaja na ukus, također utiče na zdravstvene dobrobiti sira (mnogo je zdraviji od vještačko dimljenih sireva).

Posebno se preporučuje ljubiteljima dimljene hrane iz razloga što ukus dima dominira, jer je sir sam po sebi neutralan.

Kao nagradu za svoj specifično tradicionalan ukus i kvalitet od  Agromediteranskog zavoda  FBiH dobio je zlatnu plaketu za kvalitet.

Pakovanje od 250 grama.