fbpx

Cvekla 370 ml

300 KM

Šifra: 90110024 Kategorija: Šifra: 9831

Opis

Povrće zauzima bitno mjesto u ishrani. Bitno pri odabiru povrća je da isto proizvedeno potpuno prirodnih putem bez dodatka raznih pesticida, te da je pri uzgoju korišteno prirodno đubrivo, što znači i dosta manji doprinos u odnosu na konvencionalnu proizvodnju.

Proizvodnja povrća na farmi predstavlja zaokružen proces, stajnjak dobiven od koza se koristi kao prirodno đubrivo za povrće zasađeno u plastenicima. Isto ne smije biti prskano hemikalijama, te ste sigurni da u organizam unosite samo najbolje iz prirode.

U plastenicima površine preko 2000 kvadratnih metara, kao i na prostranim oranicama, vrijedni farmeri pripremaju samo najbolje sezonsko povrće.

Povrće koje nije otišlo u ruke kupaca dalje se prerađuje u razne vrste salata, ajvara, sokova, bez bilo kakvih vještačkih dodataka.

Sve prerađevine od povrća i voća se proizvode isključivo prirodnim procesima, tradicionalnim kuhanjem u šerpama i loncima, te bez dodatka bilo kakvih konzervanasa. Prilikom prerade dodaju se samo sol, šećer ili prirodno jabukovo sirće.

Cvekla pripremana u teglama je  narezana cvekla, koja je nakon tog samo pasterizovana, te su zadržani svi benefiti koje dobijamo i prilikom konzumacije sirove cvekle.

Bilo da ste malokrvni, imate nizak pritisak ili jednostavno ni jedna sezona  prehlada ne može proći a da se vi ne razbolite, cvekla je idealno prirodno rješenje iz prirode za Vas. 

Neki od benefita korištenja cvekle u ishrani:

-Poboljšava funkciju jetre

 Funkcije jetre jeste da očisti organizam od toksina i time obezbedi normalno funkcionisanje organizma. Zato je cvekla odličan antioksidans koji će pospešiti lakšu razgradnju toksičnih materija i poboljšanom funkcionisanju jetre.

-Cvekla za krvnu siku

Anemično stanje odnosi se na nedostatak crvenih krvnih zrnaca u krvi. Smanjen broj crvenih krvnih zrnaca dovodi do brojnih simptoma od kojih su najčešći:

  • Brzo umaranje
  • Umor
  • Nizak krvni pritisak
  • Bledilo
  • Vrtoglavica

-Smanjuje upale

Upalni procesi česta su pojava virusnih infekcija koja su se proširila u organizmu. Crvenila, otoci i bol su pokazatelji da se dešava upalni proces unutar organizma.  Najefikasnije prirodno rešenje za ovu imunološku tegobu jeste cvekla za imunitet. Činjenica da ova biljka sadrži betaline koji imaju antiinflamarotna svojstva i smanjuju upalne procese unutar organizma. Za samo nekoliko dana konzumiranja cvekle možete zalečiti upalne procese bez dodatnih lekova ili odlaska lekaru.

-Prevencija kancerogenih ćelija 

Najnovije studije iz 2016. godine pokazuju da ova biljka uništava pojavu kancerognih ćelija u organizmu. Navedno, cvekla poboljšava prokrvljenost organizma i time doprema veću količinu kiseonika do svih organa. Kiseonik u ćeliji sprečava pojavu kancera i time se štiti svaki organ.

-Detoksikuje organizam

Kako je već navedeno cvekla za imunitet pospešuje izbacivanje štetnih toksičnih materija koje se zadržavaju u našem organizmu. Dovoljno je da dnevno popijete 2 dl soka od cvekle i da sebi obezbedite detoksikaciju čitavog metabolizma.

 

-Jača imuni sistem

Možda najvažnija funkcija ove biljke jeste što tokom čitave godine štiti imuni sistem.  Možda je do sada najveća primena ove biljke upravo zabeležena u danima prehlada i gripa kada se preporučuje veći dnevni unos zdravih namirnica koje će obezbediti ublažavanje upalnih procesa, slobodnih radikala i anemije.

Po pitanju imunološkog sistema veoma je važna prevencija i svakodnevna briga o zdravlju. Ukoliko ne vodite računa, na žalost možete oboliti od različitih hroničnih obolenja. Stoga je važno da svakodnevno odvojite vreme samo za vas i vaše zdravlje. A mi vam preproučujemo da vaša rutina zdravlja upravo bude cvekla za imunitet.

 Funkcije jetre jeste da očisti organizam od toksina i time obezbedi normalno funkcionisanje organizma. Na žalost ova žlezda godinama propada i može dovesti do velikih komplikacija. Zato je cvekla odličan antioksidans koji će pospešiti lakšu razgradnju toksičnih materija i poboljšanom funkcionisanju jetre.