fbpx

Čaj od lista i cvijeta gloga – 10 g

200 KM

Narudžbe možete izvršiti svakim danom, a isporuka se vrši utorkom i subotom za područje grada Tuzle, Živinica i općine Lukavac. Isporuke za Srebrenik  su četvtkom (isporuke se realizuju svaki drugi četvrtak). Proizvode pakujemo u papirne vrećice i dostavljamo na Vašu adresu. Dostava na kućnu adresu za narudžbe u iznosu preko 25 KM je besplatna.  

Nema na zalihi

Šifra: 80160023 Kategorija: Šifra: 6671

Opis

Čaj od lista i cvijeta gloga u pakovanju od 10 grama.

Glog povećava energiju, normalizira probavu. Glog je ljekovita biljka za srce i visok krvni tlak. Nekada su se upotrebljavali prije svega plodovi, dok danas upotrebljavamo uglavnom listove i cvjetove gloga. Glog se obično spominje kao odličan prirodni preparat za kardiovaskularni sistem zbog sadržaja flavonoida. Povoljno utječe na rad srca i krvnih žila, reguliše krvni pritisak i stvara zdravu ravnotežu u organizmu. Glog također smanjuje posljedice stresa, glaukoma, upaljenih vena, hemoroida.

Ljekovitost gloga:

  • snižava povišen krvni tlak
  •  olakšava bol u prsima kod angine pektoris
  • pomaže srcu da učinkovitije pumpa krv
  • regulira nepravilan srčani ritam (aritmiju)

Glog je ljekovita biljka koja izravno koristi radu srca i arterija. Može proširiti krvne žile, povećava snabdijevanje srca energijom i poboljšava njegovu sposobnost pumpanja. Ekstrakt glogovih listova poboljšava cirkulaciju u arterijama i jača srčani mišić. Zbog ovog djelovanja preporučuje se i mladima koji su izloženi stresu pa samim tim i bolestima. Sudjeluje u normalizaciji krvnog pritiska. Povoljno djeluje i u stanjima nakon infarkta ili  operacije srca.

Priprema: dvije čajne kašike cvijeta i lista gloga preliti sa šoljicom ključale vode i ostaviti da stoji 10 minuta.