fbpx

Čaj od lista breze – 10 g

150 KM

Narudžbe možete izvršiti svakim danom, a isporuka se vrši utorkom i subotom za područje grada Tuzle, Živinica i općine Lukavac. Isporuke za Srebrenik i Brčko su četvtkom (isporuke se realizuju svaki drugi četvrtak). Proizvode pakujemo u papirne vrećice i dostavljamo na Vašu adresu.
Šifra: 90160027 Kategorija: Šifra: 6670

Opis

Čaj od lista breze veoma se često koristi u borbi protiv gihta, upale mokraćnih kanala i mjehura, kamenaca u mjehuri i bubregukamenaca u žuči. 

Stalna upotreba čaja  od listova breze smanjuje masno tkivo u svim dijelovima tijela, te se stoga preporučuje  kao pomoć pri mršavljenju, otklanjanju celulita i eventualnih reumatskih tegoba. Izlučivanje peterostrukih količina mokraće omogućuje tijelu da se oslobodi štetnih naslaga i taloga već za 6 sedmica.

Listovi breze smanjuju holesterol, čiste krv i djeluju protiv bolesti jetre. Srčani edemi uzrokovani oslabljenom cirkulacijom, arterijskom hipertenzijom i aterosklerozom također se liječe uz pomoć breze.

Breza se preporučuje  i u liječenju gripe, prehlade i hroničnih upala sinusa. Snižava temperaturu, ublažava glavobolje i jača imuni sistem.

Čajevi od lista breze su odlični protiv povišenog krvnog pritiska

Breza se upotrebljava i kod bolesti izazvanih radijacijom.

Čajevi od listova i pupoljaka uspješno pomlađuju tkivo i ubrzavaju zacjeljivanje bez ožiljaka čak i dubokih rana. Breza također poboljšava koncentraciju, jača pažnju i osnažuje organizam.