fbpx

Čaj od lista aronije 10 g

100 KM

Narudžbe možete izvršiti svakim danom, a isporuka se vrši utorkom i subotom za područje grada Tuzle, Živinica i općine Lukavac. Isporuke za Srebrenik i Brčko su četvtkom (isporuke se realizuju svaki drugi četvrtak). Proizvode pakujemo u papirne vrećice i dostavljamo na Vašu adresu.
Šifra: 90160029 Kategorija: Šifra: 6655

Opis

Okruženje farme, njena netaknuta priroda, potoci koji je okružuju, idealno su za kako za uzgoj tako i za slobodan rast raznih vrsta voća i ljekovitog bilja.

Čaj od od aronije u pakovanju od 10 grama.

List aronije sadrži čitav niz korisnih tvari na kojima počiva ljekovitost čaja. Čaj se koristi u prevenciji i liječenju mnogih bolesti, uklanjanje umora, a može se koristiti oralno (može se piti) ili za vanjsku upotrebu.

Čaj se koristi kod problema s probavnim sustavom, smanjuje kiselinu u želucu, ublažava simptome dijareje, smiruje probavni sustav kod različitih poremećaja.

Poboljšava rad i čuva gušteraču, jetru, bubrege, štitnu žlijezdu, ublažava simptome migrene. Djeluje na čišćenje krvi od raznih toksičnih tvari, poboljšava cirkulaciju, smanjuje krvni tlak.

Čaj poboljšava imunitet cjelokupnog organizma i djeluje preventivno na pojavu malignih bolesti. Pijenjem čaja čistimo organizam od teških metala i čistimo krvne žile od masnih tvari. Može se koristiti i za ispiranje rana

U tretmanima mršavljenja čaj se koristi jer podstiče smanjenje i gubitak masnih naslaga.

Primjenjuje se kod tretiranja raznih kožnih bolesti kao što su: ekcemi, lišajevi, psorijaza. Kod vanjske primjene čaj se koristi ohlađen i ne smije se zaslađivati.

Koristi se i kod tretmana ljepote, jer usporava starenje, smanjuje bore, štiti kožu od uv zračenja.

Čaj se može koristiti i kod liječenja bolesti štitne žlijezde.

Čaj od lista aronije također predstavlja injekciju snage i energije. Otklanja umor, tako da ljudi koji piju čaj od lišća aronije mogu da izdrže da rade duže, a sportisti koji ga piju umesto vode tokom treninga postižu mnogo bolje rezultate.

Priprema:  5 do 8 listova, (ovisno o veličini listova), prelije  se sa 1l vrele vode i ostavi pola sata.