fbpx

Čaj od heljde 10g

100 KM

Narudžbe možete izvršiti svakim danom, a isporuka se vrši utorkom i subotom za područje grada Tuzle, Živinica i općine Lukavac. Isporuke za Srebrenik i Brčko su četvtkom (isporuke se realizuju svaki drugi četvrtak). Proizvode pakujemo u papirne vrećice i dostavljamo na Vašu adresu.
SKU: 80160011 Kategorija: Oznake: , Šifra: 6514

Opis

Čaj od heljde u pakovanju od 10 grama.

Okruženje farme, njena netaknuta priroda, potoci koji je okružuju, idealno su za kako za uzgoj tako i za slobodan rast raznih vrsta voća i ljekovitog bilja.

Heljda je vrlo zdrava i korisna namirnica. Dokazan je njen ljekoviti učinak na brojne zdravstvene tegobe. Čaj od heljde pomažu kod kardiovaskularnih bolesti, a posebno kod povišenog krvnog pritiska te probavnih problema.

Heljda ublažava posljedica zračenja i kemoterapije te pretjeranog umnog rada.
Znanstvena su istraživanja dokazala da zastupljenost ove namirnice u svakodnevnoj prehrani pomaže u prevenciji dijabetesa i bolesti krvožilnog sustava.

Čaj od heljde poboljšava memoriju, te heljdu često nazivaju i idealnom hranom za mozak. Preporučuje se  kod liječenja reumatizma, glaukoma i dijabetesa.

Čaj od heljdinog cvijeta ima ljekovito djelovanje na disajne organe i pluća (kašalj, sluz, katar), a mješavina listova i cvjetova heljde liječi aterosklerozu krvnih žila. Također je povoljan za smirenje nesanice.

Priprema: dvije  kašičice osušenog lista heljde preliti sa 2 dl proključale vode, poklopiti, ostaviti da odstoji 15 minuta .