Opis
Pakovanje od 80 gr.
Albuminski sir ili urda naširoko je poznat po svojoj niskokaloričnoj vrijednosti i bogatstvu proteina
Urda je proizvod koji sadrži visok nivo proteina, pa samim tim ima i visoku nutritivnu vrijednost.
Specifičan je sir koji se proizvodi kuhanjem kozje sirutke, pri čemu dolazi do koagulacije visoko vrijednih serum proteina (alfa-laktalbumin i beta-laktoglobulin) i njihovog izdvajanja na površini u vidu sira koji na taj način gubi masnoću, a zadržava proteinsku vrijednost.
Albuminski sir sadrži 70 do 80 % vode i do 1% mliječne masti, dok ugljikohidrate ne sadrži nikako.
Reguliše nivo šećera u krvi, regeneriše jetru, jača imuni sistem, a proteini pospješuju nivo energije u mišićnoj masi.
Kako je sama urda bogata proteinima preporučljiva je u ishrani bodybildera, kao i osoboma koje su na posebnom režimu ishrane koji zahtjeva unošenje smanjene količine kalorija.