fbpx

Ajvar blagi 690 gr

900 KM

Narudžbe možete izvršiti svakim danom, a isporuka se vrši utorkom i subotom za područje grada Tuzle, Živinica i općine Lukavac. Isporuke za Srebrenik i Brčko su četvtkom (isporuke se realizuju svaki drugi četvrtak). Proizvode pakujemo u papirne vrećice i dostavljamo na Vašu adresu.
Šifra: 90110031 Kategorija: Šifra: 9267

Opis

Povrće zauzima bitno mjesto u ishrani. Bitno pri odabiru je da isto proizvedeno potpuno prirodnih putem bez dodatka raznih pesticida, te da je pri uzgoju korišteno prirodno đubrivo, što znači i dosta manji doprinos u odnosu na konvencionalnu proizvodnju.

Za proizvodnju svih vrsta zimnice na farmi se koristi isključivo povrće iz naših plastenika i sa naših oranica. Nakon branja vrši se prerada tradicionalnim metodama, bez dodatka bilo kakvih aditiva i dodataka, kao i konzervansa. U povrće dodajemo sol, začine (većinom na farmi proizvedene), te jabukovov ocat po potrebi. Naš cilj je ponuditi Vam  potpuno prirodni domaći proizvod, proizveden na tradicionalan način.

Ajvar je bogat vitaminom C, koji se nalazi u paprikama, a poboljšava imunitet i cjelokupno funkcionisanje organizma. Patlidžan obezbjeđuje potrebnu količinu vitamina B2 i folne kiseline. Ajvar takođe sadrži korisnu količinu vlakana. Često je drag i onima koji ne vole povrće i salate, pa nadoknađuje vitamine.

Zimnicu ne možemo zamisliti bez ajvara koji nas uvijek vrati u djetinjstvo. 

Idealan je kao prilog mnogim jelima, kao i samostalan obrok za najveće ajvaroljubce.